Scitec.100% Whey Protein 5000g chocolata Zobacz większe

Tylko online

Scitec.100% Whey Protein 5000g chocolata

2531

Nowy

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

349,00 zł

Więcej informacji

WPC jest koncentratem białka serwatkowego wyprodukowanym w procesie ultrafiltracji, który zawiera optymalną ilość aminokwasów w odpowiedniej koncentracji, dlatego też efektywnie zwiększa w organizmie poziom glutationu, który jest najmocniejszym antyutleniaczem. W przypadku treningu ciężarami należy uzupełniać potrzebę organizmu na białko ze źródeł zewnętrznych. Naukowe badania udowodniły, że odżywianie się białkiem wysokowartościowym ma na organizm wpływ anaboliczny. WPC jest właśnie koncentratem białka serwatkowego, jego produkcja przebiega w procesie ultra- i mikrofiltracji. Zawiera frakcję proteinową laktoglobuliny, laktoferryny i immonologlobuliny. Wykorzystanie biologiczne WPC jest doskonałe, odżywka ta jest łatwo strawna i dzięki najnowszym i najdroższym sposobom poprawiania smaku jest doskonała! Zawartość aminokwasów egzogennych wynosi w nim 50%, ma wspaniały wskaźnik amin o wpływie anabolicznym (aminokwasy o łańcuchach rozgałęzionych, arginina, glutamina, tyrozyna), który wynosi 48% (jest to bardzo ważna właściwość, gdyż wiele znanych firm używa przy produkcji swoich odżywek amin o niskim wskaźniku anabolicznym, ze względu na ich niższą cenę). W celu uzyskania lepszego efektu cellvolumizacyjnego, preparat WPC jest wzmocniony dodatkową dawką glutaminy, która jest najczęściej znajdującą się w tkance mięśniowej aminą i powoduje start wzrostu jej komórek.

1 porcja 25 g WPC zawiera:
białko 19 g
węglowodany 1,4 g
tłuszcz 2 g
L-glutamina i aspartam

Dostępne smaki:
czekolada, wanilia, truskawka

Dawkowanie sugerowane przez producenta:
1-3 porcji ,1 porcja= 25 g, Najważniejszy moment to uzupełnienie zapotrzebowania na białko bezpośrednio po treningu, tzn. 1 porcja (zalecane jest spożycie równoległe bazy węglowodanowej, w celu przyspieszenia wchłaniania). Drugi moment to bezpośrednio po przebudzeniu, zapobiega katabolizmowi (rozkładu mięśni), zachodzącego w końcowej fazie snu. Im wcześniej dostarczymy organizmowi białka tym wcześniej dojdzie do procesu anabolicznego (budowy mięśni). Trzeci moment, bezpośrednio przed zaśnięciem w celu skrócenia okresu przejściowego między kolacją a śniadaniem.