Tylko online

Optimum.100% Whey Protein 2272g french vanilla

4383

Nowy

4 Przedmioty

199,00 zł

Więcej informacji

Producent: Optimum

NOWA FORMUŁA !!!

JESZCZE WIECEJ BIAŁKA NIŻ BYŁO I LEPSZY SMAK!!

ZWYCIĘZCA W KONKURSIE NA ODŻWYWKĘ ROKU!!

Wiadomym jest, że proteiny są bezwzględnie potrzebne do wzrostu mięśni, tak jak do normalnej egzystencji żywego organizmu. Bez wystarczającej podaży białka nie ma mowy o żadnych przyrostach masy mięśniowej. W celu ustalenia minimalnej podaży białka powstało wiele publikacji. I tak wiedza źródłowa podaje 1,5g na kilogram wagi ciała. Potrzeby kulturysty są jednak wyższe ponieważ stan anabolizmu w jakim się znajduje pociąga za sobą szybsze wykorzystanie białek, węglowodanów i tłuszczy. Ogólnie mówiąc kalorii. Trening z dużym obciążeniem powoduje, że organizm wykorzystuje białko do odbudowy mikrouszkodzeń tkanki mięśniowej w celu jej regeneracji i odbudowy. W zależności od osobniczej szybkości przemiany materii, potrzeby każdego człowieka mogą się różnić. Jakkolwiek osoby z szybką przemianą materii potrzebują większej podaży białka nawet do 3g na 1 kg ciała, tak osoby o słabo wyrażonym wskaźniku metabolicznym potrzebują jej mniej lecz nigdy poniżej 2g. Oddzielnym tematem jest też jaki rodzaj białka jest potrzebny kiedy i komu. Jak wiadomo w przyrodzie występują różne rodzaje protein i różne są ich procesy otrzymywania. W rzeczywistości białko serwatki w obecnych czasach wiedzie prym.Serwatka serwatce nie równa Proteina serwatkowa otrzymywana jest z mleka. Proces jej uzyskania jest niezwykle trudny, a co za tym idzie kosztowny. Wyższość serwatki nad innymi rodzajami białek przejawia się krótkim czasem jej wchłaniania w ustroju. Jej aminokwasy znajdują się w krwioobiegu zaledwie po 30 minutach od podania.

Czas wchłaniania jest uzależniony od rodzaju serwatki, a jest ich kilka:
WPC - koncentrat białka serwatki
IE - izolat jonowej wymiany białka serwatkowego
HWP - zhydrolizowane peptydy białka serwatki.

Aby móc powiedzieć o serwatce, że jest wysokiej jakości nie wystarczy aby odżywka białkowa zawierała tylko samą najprostszą i najtańszą frakcję WPC. Dopiero gdy wszystkie wymienione rodzaje serwatki zostaną połączone w całość, w optymalnych stosunkach ilościowych, powstanie produkt o najwyższej wartości biologicznej, dający w praktyce efekty przyrostu masy mięśniowej. OPTIMUM NUTRITION 100% WHEY PROTEIN zawiera w swiom składzie wszystkie wymienione frakcje białka serwatkowego co stawia je na pierwszym miejscu ze wszystkich dostępnych. OPTIMUM NUTRITION 100% WHEY PROTEIN jest farmaceutycznej jakości odżywką proteinową. Każda porcja dostarcza 22g biologicznie najwyższej jakości białka i tylko 1,5g tłuszczu oraz 2,5g węglo- wodanów co czyni ją znakomitym wyborem np. podczas diety niskowęglowodanowej. OPTIMUM NUTRITION 100% WHEY PROTEIN jest zrobiona z niezdenaturyzowanego ultra filtrowanego koncentratu białka serwatki, Cross Flow Mikrofiltrowanych i poddawanych jonowej wymianie izolatów białka serwatki i Low Molecular Weight (Niskiej Masie Cząsteczkowej) peptydów serwatki. Taka kombinacja dostarcza biologicznie najwyższej wartości białka ewidentnie eliminując laktozę. OPTIMUM NUTRITION 100% WHEY PROTEIN zawiera doskonały bilans aminokwasów endo i egzogennych włączając Peptydy glutaminy a także wysoką koncentrację aminokwasów rozgałęzionych. To wszystko powoduje zatrzymanie azotu w mięśniach i ich wzrost. OPTIMUM NUTRITION 100% WHEY PROTEIN łatwo się rozprowadza za pomocą łyżki i smakuje wyśmienicie z mlekiem lub z wodą.

Sugerowane dawkowanie:
Wypij 30g do śniadania, po treningu i przed snem.

Rezultaty:
Czysta masa mięśniowa, brak laktozy, szybkie i łatwe wchłanianie.


Informacja żywieniowa:

Rozmiar porcji: 1 miarka (29.4 g)
Ilość porcji: 82

W jednej porcji

Tłuszcze 1.5 g
Węglowodany 2 g
w tym cukry 1 g
Białko 24 g

Wapń 150 mg
Sód 40 mg
Potas 220 mg
Mieszanka enzymów trawiennych 10 mg
Aminogen®
Lactase (standardized to 100,000 FCC units/g)

Skład: Mieszanka białkowa (izolat białka serwatki WPI, koncentrat białka serwatki WPC, hydrolizat białka serwatki WPH), kakao, lecytyna, substancje słodzące.