LF.Joy Day Konc. Napoju Probioty. 500ml mięta Zobacz większe

Tylko online

LF.Joy Day Konc. Napoju Probioty. 500ml mięta

5980

Nowy

6 Przedmioty

38,00 zł

Więcej informacji

Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii
im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrz

Absolutna wyjątkowość na polskim i europejskim rynku! Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY, to jedyne polskie koncentraty takich napojów. Zawierają one w swym składzie znaczne ilości żywych kultur bakterii kwasu mlekowego (min 2×107jtk/ml.) charakteryzujących się znaczną witalnością. Ich odpowiednio dobrany zestaw zasila produkty swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty. Koncentraty uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji. Nie wymagają pasteryzacji. Są bez konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, słodzików i bez dodatku cukru. Posiadają 12 miesięczny okres trwałości, gwarantowany przez zawarte w nim bakterie probiotyczne i antyutleniacze.

Badania wykonane przez Instytut Biotechnologii i Przemysłu Rolnego w Warszawie wykazały między innymi, że koncentrat zawiera aż 12 związków antyseptycznych i prozdrowotnych. Z kolei badania koncentratów napojów probiotycznych serii JOY DAY wykonane przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa wykazały właściwości antyoksydacyjne tych koncentratów probiotycznych.

Zawierają znaczne ilości probiotycznych, żywych kultur symbiotycznych bakterii (min 2×107 jtk/ml). Ich odpowiednio dobrany zestaw tworzy konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobakterium, które zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, mikroelementy, kwasy organiczne i antyoksydanty.

Skład podstawowy wszystkich koncentratów: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (66,7%) w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbruecki ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobakterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców (33,3%): w zależności od odmiany koncentratu ( Chmiel, Głóg, Topinambur, Owoce lasu, Mięta)

Zalecane spożycie: dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym dowolnym napojem. Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym smacznym napojem.

 

Koncentrat napoju JOY DAY posiada 12 miesięczny termin przydatności do spożycia przed otwarciem. Przed otwarciem butelki napój wstrząsnąć i wymieszać.

Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej.

Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.

KONCENTRATY NAPOJU PROBIOTYCZNEGO JOY DAY  PRODUKOWANE SĄ W PIĘCIU ODMIANACH:

Skład odmiany CHMIEL: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych w tym: przykwiatków chmielu, kwiatów czarnego bzu, głogu, liści melisy, kwiatów lipy i ziela skrzypu.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: przy nerwicach żołądkowo-jelitowych, dla wyciszenia stanów pobudzenia nerwowego i mającym problemy z zasypianiem oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.