OLIMP HI PRO PANCAKES 900G Zobacz większe

OLIMP HI PRO PANCAKES 900G

OL_008

Nowy

HI PRO PANCAKES – THIS IS IT!
Wyobraź sobie, że istnieje sposób na przygotowanie Twojego wysokobiałkowego śniadania w 3 minuty! 
Wyobraź sobie, że dzięki niemu zyskujesz nawet 20 minut dodatkowego snu i bezcennej regeneracji!
Wyobraź sobie, że Twoim śniadaniem mogą być przepyszne „amerykańskie naleśniki” całkowicie dochowując zaplanowanej diety! 

Więcej szczegółów

100 Przedmioty

72,00 zł

Więcej informacji

HI PRO PANCAKES – THIS IS IT!
Wyobraź sobie, że istnieje sposób na przygotowanie Twojego wysokobiałkowego śniadania w 3 minuty! 
Wyobraź sobie, że dzięki niemu zyskujesz nawet 20 minut dodatkowego snu i bezcennej regeneracji!
Wyobraź sobie, że Twoim śniadaniem mogą być przepyszne „amerykańskie naleśniki” całkowicie dochowując zaplanowanej diety! 
.. a to wszystko zachowując legendarną jakość i gwarantowane bezpieczeństwo produktów Olimp Sport Nutrition!

A teraz; otwórz oczy i przywitaj nasz nowy produkt będący odpowiedzią na Twoje wymagania i aktywny tryb życia! – Hi Pro Pancakes o zaskakujących trzech smakach: piernikowym, malinowym i kokosowym.

Przesuń godzinę pobudki w Twoim zegarku – od dziś przygotowanie zdrowego, wysokobiałkowego śniadania zajmie Ci tylko 3 minuty!

Mając świadomość Waszego bezcennego zaufania i przyjmując całkowitą odpowiedzialność za każdy produkt opuszczający naszą firmę, przekazujemy dziś w Wasze ręce kolejny z nich. Otwiera on jednocześnie nowy segment oferty Olimp Sport Nutrition- żywności funkcjonalnej opatrzonej znakiem „This is it”
42% najwyższej jakości białka oraz węglowodany złożone będące bezcennym źródłem energii to idealne składniki Twojego śniadania będącego kluczowym posiłkiem dnia! 

Skład jakościowo-ilościowy naszych naleśników jest oparty o doświadczenie i wiedzę wybitnej kadry naukowej Olimp Sport Nutrition oraz ponad 25- letni dorobek intelektualno-technologiczny firmy. 

Udział mąki kokosowej i owsianej, wiórek kokosowych (smak kokosowy), płatków owsianych i lifilizowanych owoców (smak malinowy) nadają naleśnikom wyjątkowego, indywidualnego smaku, którego nie pomylisz z żadnym innym produktem!

Badania naukowe dowodzą, że spożywanie produktów wysokobiałkowych ma kluczowy wpływ na rozwój masy mięśniowej i redukcję tkanki tłuszczowej! 

Hi Pro Pancakes to także: 

- Twój energetyczny kopniak! 
Surowce pochodzenia kokosowego które wykorzystaliśmy do produkcji Hi Pro Pancakes są bogate w nasycone kwasy tłuszczowe o średniej długości- tak zwane kwasy tłuszczowe MCT. Do ich trawienia nie jest więc niezbędna lipaza oraz kwasy żółciowe. Metabolizowane są bezpośrednio przez wątrobę i są szybko wykorzystywane do wytwarzania energii w procesie β-oksydacji. 

- Wsparcie podczas redukcji masy ciała!
Wysoka zawartość błonnika w surowcach pochodzenia kokosowego i mące owsianej dodatkowo wspiera redukcję masy ciała. Wysokie spożycie błonnika zostało oficjalnie uznane za czynnik przeciwdziałający nadwadze i otyłości. Związane ono jest z niższą masą ciała, zawartością tkanki tłuszczowej i mniejszym obwodem talii oraz bioder. Błonnik zmniejsza również gęstość energetyczną pożywienia i przedłuża uczucie sytości. 

- Skuteczne zapobieganie porannemu katabolizmowi! 
Wysokobiałkowe naleśniki są smacznym i skutecznym sposobem na zatrzymanie porannego katabolizmu – procesu, którego lekceważenie może skutecznie zniweczyć wszystko, co wypracowałeś w pocie czoła!

- Smaczny, pełnowartościowy posiłek w ciągu dnia!
Przygotuj swoje naleśniki rano i zabierz je ze sobą do pracy, szkoły lub na trening! 

This is it! 


Literatura:
Ayoma T, Nosaka N, Kasai M. Research on the nutritional characteristics of medium-chain fatty acids. J Med Invest 2007, 54: 385-388.

Baer DJ , Stote KS, Paul DR, Harris GK, Rumpler WV, Clevidence BA: Whey Protein but Not Soy Protein Supplementation Alters Body Weight and Composition in Free-Living Overweight and Obese Adults. J Nutr 2011, 141: 1489-1494.

Cardoso DA, Moreira AS, de Oliveira GM, Raggio Luiz R, Rosa G.
A coconut extra virgin oil-rich diet increases HDL cholesterol and decreases waist circumference and body mass in coronary artery disease patients. Nutr Hosp 2015, 32: 2144-2152.

Ello-Martin JA, Ledikwe JH, Rolls BJ. The influence of food portion size and energy density on energy intake: implications for weight management. Am J Clin Nutr 2005, 82: 236-241.

European Food Safety Authority. Scientific opinion on dietary reference values for carbohydrates and dietary fibre. EFSA J 2010, 8: 1462.

Gibson RS. Principles of nutritional assessment. Oxford University Press,
New York, Oxford 2005.

Layman DK, Boileau RA, Erickson DJ, Painter JE, Sather C, Christou DD: A reduced ratio of dietary carbohydrate to protein improves body composition and blood lipid profiles during weight loss in adult women. J Nutr 2003, 133 (2): 411-417.

Ledikwe JH, Ello-Martin JA, Rolls BJ. Portion size and obesity epidemic. J Nutr 2005, 135: 905-909.

Noakes M , Keogh JB, Foster PR, Clifton PM: Effect of an energy-restricted, high-protein, low-fat diet relative to aconventional high- carbohydrate, low-fat diet on weight loss, body composition, nutritional status, and markers of cardiovascular health in obese women. Am J Clin Nutr 2005, 81:1298-306.

Szczepańska J, Wądołowska L, Słowińska, Ewa Niedźwiedzka, Biegańska J. Badanie wpływu częstości spożycia wybranych źródeł błonnika na skład ciała studentek. Probl Hig Epidemiol 2011, 92: 103-109.

St-Onge MP, Bosarge A. Weight-loss diet that includes consumption of medium-chain triacyloglycerol oil leads to a greater rate of weight and fat mass loss than does olive oil. Am J Clin Nutr 2008, 87: 621-626.

St-Onge MP, Mayrsohn B, O’Keeffe M, Kissileff HR, Choudhury AR, Laferrere B. Impact of medium and long triglycerides consumption on appetite and food intake in overweight men. Eur J Clin 2014, 68: 1134-1140.

Smak piernikowy
Składniki:
 40% protein blend (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka), białko jaja w proszku), mąka kokosowa, mleko pełne w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, mąka owsiana, substancja spulchniająca – węglany sodu; substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; aromaty, emulgator – lecytyny (z soi); substancja słodząca – sukraloza.

Wartość odżywczaNa porcję (60 g + 85 ml/wody)
Na 100 g proszku
Wartość energetyczna1027 kJ/244 kcal1712 kJ/408 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
5,7 g
5,7 g
9,5 g
9,5 g
Węglowodany
w tym cukry
23 g
9,5 g
38 g
16 g
Błonnnik6,4 g11 g
Białko25 g42 g
Sól1,7 g2,9 g



Smak kokosowy
Składniki: 
41% protein blend (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka), białko jaja w proszku), 13,5% mąka kokosowa, mleko pełne w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, 8% wiórki kokosowe, mąka owsiana, substancja spulchniająca – węglany sodu; substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; aromaty, emulgator – lecytyny (z soi); substancja słodząca – sukraloza.

Wartość odżywczaNa porcję (60 g + 85 ml/wody)
Na 100 g proszku
Wartość energetyczna1054 kJ/251 kcal1757 kJ/418 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
7,2 g
7,2 g
12 g
12 g
Węglowodany
w tym cukry
23 g
12 g
38 g
19 g
Błonnnik6,4 g11 g
Białko25 g41 g
Sól1,5 g2,5 g



Smak malinowy
Składniki: 42,5% protein blend (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka), białko jaja w proszku), mleko pełne w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, mąka kokosowa, płatki owsiane, mąka owsiana, substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; substancja spulchniająca – węglany sodu; aromaty, 1,25% liofilizowane owoce malin, emulgator – lecytyny (z soi); substancja słodząca – sukraloza; barwnik – koszenila.

Wartość odżywczaNa porcję (60 g + 85 ml/wody)
Na 100 g proszku
Wartość energetyczna1010 kJ/240 kcal1712 kJ/408 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
4,7 g
4,7 g
7,8 g
7,8 g
Węglowodany
w tym cukry
23 g
8,4 g
38 g
14 g
Błonnnik4,4 g7,3 g
Białko27 g45 g
Sól1,8 g3 g



HI PRO PANCAKES
 Naleśniki w proszku z jabłkiem. O smaku jabłkowo-cynamonowym. Wystarczy dodać wodę, rozmieszać i usmażyć! Produkt zawiera substancję słodzącą.
Składniki: 42,5%  protein blend (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka), białko jaja w proszku), mleko pełne w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, mąka kokosowa, płatki owsiane, mąka owsiana, substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; substancja spulchniająca – węglany sodu; aromaty, 1,25% liofilizowane jabłko, emulgator – lecytyny (z soi); substancja słodząca – sukraloza.

Wartość odżywczaNa porcję (60 g + 85 ml/wody)
Na 100 g proszku
Wartość energetyczna1032 kJ/246 kcal1720 kJ/409 kcal
Tłuszcz
     w tym kwasy tłuszczowe nasycone
4,7 g
4,7 g
7,8 g
7,8 g
Węglowodany
     w tym cukry
23 g
7,8 g
38 g
13 g
Błonnnik4,4 g7,3 g
Białko27 g45 g
Sól1,9 g3,1 g


15 porcji
Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. 

Produkt przeznaczony: dla sportowców i osób aktywnych fizycznie dążących do utrzymania i wzmocnienia tkanki mięśniowej oraz redukcji tkanki tłuszczowej.

Sposób przygotowania: 1 porcję (60g = 1,5 miarki) rozpuścić w 85ml wody. Mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażyć aż do momentu uzyskania optymalnej struktury.

30 inne produkty z tej samej kategorii: